Sušenie ovocia a produktov zo záhrady je skvelý postup, ako si ich uchovať s čo najvyšším obsahom vitamínov a živín. Je to zároveň aj zdravý spôsob, ako konzervovať ovocie, zeleninu, hríby... Skvelá je aj možnosť využitia v obci pre obyvateľov, napr v obecnej pálenici. Ponúknite záhradkárom vyjsť v ústrety, aby si mohli priniesť svoje ovocie a iné plody na vysušenie. Pri sušení sa z ovocia odoberá vlhkosť prostredníctvom cirkulujúceho teplého vzduchu tak, aby obsah vody poklesol na cca 10-15%. Čím je vzduch teplejší, tým rýchlejšie stráca sušený materiál svoju vlhkosť. Aby sa zachoval čo najväčší obsah živín, teplota sušenia musí byť prispôsobená sušenému materiálu. Čím je produkt vlhší, tým môže byť teplota vyššia. Pri šetrnom sušení (30 – 50 °C) správnym odoberaním vody zostáva zachované maximálne množstvo živín a zintenzívňujú sa chuťové vlastnosti ovocia. Pomocou sušiaceho systému PELESKO, ktorý umožňuje jednoduché a šetrné sušenie si vyrobíte zdravú pochúťku bohatú na vlákninu a bez chemikálií nielen z ovocia, ale aj iných produktov. |
Technické parametre:Regulácia teploty: áno |